A.A. Vink te Sliedrecht

"Een investering moet staan voor perfectie." A.A.Vink draagt zorg voor de mechanisch technische afbouw van het innovatieve binnenvaartschip Semper Fi.

“In de basis is deze afbouw gelijk  aan die van andere schepen al hebben we wel te make met een nieuw systeem aan boord van dit schip namelijk het hybride systeem. Ik denk dat de grootse winst te halen is uit het onderwaterschip. De Semper Fi zal als perfect schip de vaart in gaan, al moet de onderste steen boven”  aldus Bram van Rees, eigenaar A.A. Vink sinds 1991.

Het bedrijf Vink bestaat oorspronkelijk sinds 1905. In 1986 is het bedrijf gesplitst in Vink Diesel en A.A. Vink machinefabriek. De scheepswerf/ machinefabriek A.A. Vink is sinds 1986 gespecialiseerd in mechanische technieken, reparaties aan casco’s boven de waterlijn. Sinds Bram van Rees trotse eigenaar is richt de werf zich ook op her motorisering en nieuwbouw.

Bram wil overal bij zijn. Techniek is zijn drijfveer. Gedurende de dag is hij buiten te vinden op zijn werf aan de drukste vaarroute van Nederland en stuurt zijn team van 14 werknemers aan (allen Nederlands sprekend) evenals zijn erkend leerbedrijf. Sandra Versteeg , assistent / “steun en toeverlaat” van Bram is de enige werkneemster welke binnen werkzaam is en onderhoudt het kloppend hart  van de organisatie. Aan de wand in het kantoor van de werf hangen schitterende foto afbeeldingen van alle casco’s die door A.A. Vink zijn afgebouwd. Dat zijn er in de afgelopen drie jaar 21. Een voorbeeld hiervan is de Ursa Montana.

A.A. Vink is een informeel bedrijf. “Het is hier echt “de zoete inval.” Klanten, collega’s  en relaties wandelen hier regelmatig binnen, vinden ze gezellig! Op vrijdag aan het einde van de werkdag bestellen we spareribs en proosten we op het weekend. Iedereen die hier heeft afgebouwd weet dat. Ze schuiven dan ook nog regelmatig aan. Alles speelt zich af in deze ruimte. Dit noemen we; “het kloppend hart.” Soms is het best een beetje proppen hoor in deze ruimte maar er is er nog nooit 1 buiten blijven staan. We zorgen ervoor dat het past. Iedereen is welkom” vertelt Bram.

Bram van Rees, eigenaar A.A. Vink

Wilco en Alice Ooms waren al klant bij A.A. Vink voor deze opdracht. Tegenwoordig stapt Wilco regelmatig binnen met zijn iPad onder zijn arm waarmee alle technische aspecten en know how van de Semper Fi wordt getoond en gecommuniceerd met Bram.  Voor de afbouw van de Semper Fi hebben de directeuren van Carpe Diem Inland Shipping unaniem gekozen voor A.A. Vink. Simpelweg, omdat ze uit ervaring vertrouwen hebben in het eindresultaat.

A.A.Vink is een puur bedrijf dat niet investeert in commerciële reclame. “Dat is niet nodig, onze reclame gaat van mond op mond. We investeren in alles wat mogelijk is om de schepen in perfecte conditie de werf te verlaten en daar werken we hard voor, dag in dag uit. Maar kijk…(Bram kijkt naar alle schepen welke boven zijn hoofd aan de muur zijn afgebeeld) het resultaat is zichtbaar.”

Dit belooft wat voor m.s. de Semper Fi..

 
Door: Heike Elbert